{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela najbolja zabava za djecu: Tradicionalnom paradom otvoren Kid's festival

F
6.6.2014. u 17:02
45
8
Počela najbolja zabava za djecu: Tradicionalnom paradom otvoren Kid's festival
45
Tradicionalnom šarenom paradom kroz centar Sarajeva, te drugim aktivnostima za djecu danas je počeo 11. Kid's festival.
Ovogodišnji Festival će trajati do 10. juna, a poseban akcent će biti stavljen na pomaganje djeci iz poplavama pogođenih područja. Otvaranju Festivala prisustvovali su i bivši visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling i članica Evropskog parlamenta Doris Pack.

"Drago mi je što sam došla ovdje na kraju svoje karijere kao političarke u Evropskom parlamentu, koja je trajala 38 godina. Kid's festival je sjajan događaj za BiH, posebno nakon prirodne katastrofe koja je zadesila državu. Festival pruža nadu u ovim teškim vremenima, političkih i klimatskih katastrofa i drago mi je što postoje pokreti u Sarajevu i BiH koji će ujediniti državu i omogućiti bolji život građanima", kazala je Pack.

Schwarz-Schilling je također Festival ocijenio veoma pozitivnom aktivnošću.

"Želimo da BiH ove godine postane održiva zemlja, a Festival nam pokazuje kako da budemo sretni zajedno i kako da sarađujemo. Zajedništvo nakon prirodne katastrofe pokazalo je da nivo saradnje na koju su ljudi spremni. Drago mi je što sam ovdje i nadam se da će BiH postati trajni simbol za dobru budućnost na kojoj svi morao raditi", naglasio je bivši vidoki predstavnik u BiH.

Susanne Prahl, direktorica Festivala, naglasila je važnost razvoja solidarnosti kod djece, a najavila je i dolazak velikog broja djece iz poplavljenih područja u Sarajevo.

Povorka učesnika ispred sarajevske Katedrale gdje je ozvaničen početak Festivala uputila se prema Olimpijskoj dvorani Zetra gdje će biti prikazan film "Grozan ja 2".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: