Posljednje pripreme
37

Počela montaža bine za doček Nove godine u centru Zenice

Piše: E. M.
Montaža bine u Zenici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici jutros je počela montaža bine za doček Nove godine na otvorenom gdje se očekuje više od 20.000 posjetilaca iz bh. gradova te zemalja regije.

Nakon niza godina bez dočeka Nove godine na otvorenom, Zeničane su u 2017. godinu uvele Divlje jagode, a ispratit će je bend Miligram koji će za sve posjetioce sutra navečer prirediti spektakularan doček 2018. godine.

Organizatori te gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jutros su održali sastanak gdje su konstatovali da su sve pripreme obavljene na vrijeme i da će sve biti spremno za doček Nove godine.

Bina će biti postavljena danas u toku dana, nakon čega slijedi tehnička proba, a u posljednjoj noći 2017. godine za sigurnost posjetilaca pored zaštitara brinut će se i policijsku službenici MUP-a ZDK te Specijalna jedinica MUP-a ZDK.

Građanima Zenice iz MUP-a ZDK su poručili da ne koriste pirotehnička sredstva jer će biti sankcionisani kao i da ne konzumiraju alkoholna pića u većim količinama, a posebno da ne sjedaju za volan u alkoholiziranom stanju.

"Za ovu priliku bit će angažovani i inspektori u civilu, koji će biti među posjetiocima i koji će, u slučaju potrebe, reagovati na licu mjesta", rekao je načelnik Policijske uprave I Zenica, Admir Gazić.

Za novogodišnju noć spremni su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, kao i zenička Hitna pomoć.

"Kako smo i najavljivali, program će trajati punih 12 sati, a kako bi posjetiocima novogodišnja noć bila savršena, pobrinut će se svi izvođači programa: članovi benda Miligram, kao i naši sugrađani, bend Gruver, Adna Avdić i DJ Kerim", kazali su iz organizacionog odbora dočeka Nove godine.

RTV Zenica pozvala je sve posjetioce na Trgu, kao i one koji u Novu godinu ulaze uz program RTV Zenice da, prema svom izboru, pošalju najbolju, odnosno, najluđu fotografiju napravljenu u novogodišnjoj noći. Jedini uslov je da je fotografija napravljena ili uz program RTV Zenice ili direktno na Trgu Alije Izetbegovića te da je pošalju u inbox Facebook page-a "zenicainfo.ba", a najbolje fotografije će biti nagrađene.

Doček Nove godine u Zenici počinje u 12 sati s programom za djecu i mlade gdje će učestvovati najmlađi Zeničani s glumcima Dječje, omladinske i lutkarske scene BNP-a, JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica te plesni klubovi Iskra i Stars.

Nakon programa za djecu, svojim umijećem, znanjem i talentom nastavak dana uljepšat će nam članice Ženskog hora Kulturno-umjetničkog društva "Željezara" Zenica, pod rukovodstvom Aldine Aganović, Naila Kačara i Semira Dajića.

U Zenici se očekuje više od 20.000 posjetilaca, a organizovani su i prijevozi iz drugih gradova. Prema riječima organizatora, najavljene su i grupne posjete iz zemalja regije.