BiH
0

Počela manifestacija “ Drina & Prača – nove turističke destinacije u BiH”

FENA
U općini Foča - Ustikolina na obali Drine jutros je otvorena peta po redu manifestacija “Drina & Prača – nove turističke destinacije u BIH”.

Manifestacija, čiji je cilj promocija turističkih potencijala ovog dijela BiH, okupila je značajan broj gostiju, predstavnika diplomatskog kora, političkog, sportskog i kulturnog života BiH te drugih učesnika, čiju je pažnju posebno privuklo atraktivno splavarenje Drinom od Ustikoline do Goražda.

Riječi dobrodošlice učesnicima manifestacije na polasku iz Ustikoline uputili su načelnici općina Goražde i Foča-Ustikolina Mustafa Kurtović i Zijad Kunovac te predstavnici Turističke zajednice BPK Goražde koja je organizator ove manifestacije.

Manifestaciju je otvorio premijer BPK Goražde Salem Halilović, nakon čega je devet punih splavova krenulo Drinom prema naselju Vranići.

Uz prezentaciju turističkih potencijala kod Ribarske kolibe prezentirana je gastro ponuda i upriličena degustacija tradicionalnih specijaliteta, a gosti su mogli uživati u drinskoj mladici i ribljoj čorbi.

Po završetku splavarenja, učesnici će se u popodnevnim satima okupiti u drinskoj bašti “Trica” a potom se zaputiti u Lovno-turistički kompleks “Bijele vode” u općini Pale-Prača gdje će večeras i sutra uživati u lovu i drugim sportskim aktivnostima, tradicionalnim specijalitetima i prigodnom programu.