BiH
0

Počela jesenja akcija čišćenja i uređenja Banje Luke

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U banjalučkom naselju Obilićevo danas je počela jesenja akcija čišćenja i uređenja grada.

Cilj akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, smeća iz rijeka i svih drugih vrsta otpada, koji zagađuje životnu sredinu, izuzev građevinskog otpada čiji odvoz nije predviđen ovim aktivnostima.

Početak akcije ozvaničio je načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković koji je rekao novinarima da se jesenja akcija organizuje prvi put i da će trajati do 15. oktobra.

"Akcija je počela postavljanjem novih kontejnera i čišćenjem slivnika u Obilićevu i bit će provedena u dvije faze. Prva faza trajaće do 8. oktobra kada će otpad biti skupljan u mjesnim zajednicama na desnoj obali Vrbasa, te u seoskim mjesnim zajednicama Karanovac, Agino Selo, Bočac, Stričići, Kola i Rekavice“, rekao je Novaković.

On je dodao da će se od 8. do 15. oktobra uređivati mjesne zajednice na lijevoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice Bronzani Majdan, Borkovići, Saračica, Piskavica, Verići i Zalužani.

Novaković je podsjetio da je proljetna akcija čišćenja i uređenja grada bila veoma uspješna, te apelovao da građani učestvuju u ovoj akciji, da ne uništavaju i ne pale otpad, već da ga u naznačenim terminima iznesu na za to predviđena mjesta.

Direktor preduzeća "Čistoća“ Jasminko Bogdanić kaže da će, povodom akcije, biti postavljeno 10 kontejnera kapaciteta pet metara kubnih, osam kontejnera za bočni utovar, te 20 novih kontejnera kapaciteta 1,1 metar kubni.

"Pozivam građane da tokom akcije izbace prevashodno kabasti otpad, ali i sve vrste drugog otpada, a 'Čistoća' će sav otpad ukloniti bez nadoknade“, napomenuo je Bogdanić.