BiH
0

Počela je obnova zajedničkih dijelova stambenog objekata u Saraj Polju

FENA
Počela je obnova zajedničkih dijelova stambenog objekta i sanacija fasade na zgradama koje se nalaze na Teheranskom trgu u sarajevskom naselju Saraj Polje.

Projektom je planirano da se popravka zajedničkih dijelova stambenog objekta kolektivnog stanovanja izvrši na Teheranskom trgu 14, a sanacija fasade bit će na lameli od broja 2 do 12. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.169.197 KM, a finansijeri su Ministarstvo stambenih poslova Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo. Izvođač radova je firma "Baubeton".

S obzirom na to da je zgrada predstavljala opasnost za prolaznike kao i da se radi o većem stepenu devastacije objekta, Općina Novi Grad je već nekoliko godina kandidirala projekat sanacije Teheranskog trga resornom ministarstvu Kantona Sarajevo.

Prošle godine općina je finansirala izradu projektne dokumentacije sanacije zajedničkih dijelova stambenog objekta kolektivnog stanovanja i obnovu fasade na Teheranskom trgu.

Zahvaljujući Kantonu Sarajevo, prikupljena su neophodna sredstva kako bi se započelo sa radovima. Stanari ovih zgrada napokon će imati ambijent ugodan za življenje, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad Sarajevo.