{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izrada strategije reforme sektora pravde u BiH

F
4.5.2007. u 11:21
0
0
Počela izrada strategije reforme sektora pravde u BiH
0
Počela izrada strategije reforme sektora pravde u BiH
Ministri pravde Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske Bariša Čolak, Feliks Vidović i Džerald Selman, te predsjednica Pravosudne komisije Brčko Distrikta Nada Majinović potpisali su zajedničku izjavu o suradnji na pripremi sveobuhvatne strategije reforme sektora pravde u BiH.
Potpisnici su se obavezali da će intezivno raditi na pripremi, usvajanju i dosljednoj implementaciji strategije kojom se unapređuje cjelokupan sistem pravosuđa u BiH, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Uz tehničku pomoć Ministarstva za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (DFID), Ministarstvo pravde BiH je analiziralo postojeće stanje u sektoru pravde. Na temelju toga je sačinilo okvirni plan prioritetnih reformi iz oblasti pravosuđa, izvršenja krivičnih sankcija, pristupa pravdi, podrške ekonomskom razvoju, uspostave efikasnih organizacionih struktura te rada na harmonizaciji propisa s Evropskom unijom.

Na izradi strategije reforme sektora pravde Bosne i Hercegovine, osim državnog i entitetskih ministarstava pravde te predstavnika Brčko Distrikta, aktivno će raditi Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, kantonalna ministarstava pravde i druga relevantna resorna ministarstava i nevladin sektor, uključujući profesionalna udruženja sudija i tužilaca, penologe, advokatske komore i druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: