{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli

25.6.2012. u 12:47
0
0
Počela izgradnja zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli
0
Počela izgradnja zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli
Uprava za indirektno oporezivanje započela je danas izgradnju zgrade Regionalnog centra u Tuzli, a završetak svih radova, tehničkog prijema i opremanja zgrade očekuje se do kraja juna 2013. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi šest miliona KM, a izvođač radova koji je odabran na javnom tenderu je kompanija Strabag Sarajevo.
Sredstva za izgradnju Regionalnog centra Tuzla, kao i za izgradnju Regionalnog centra Mostar, bila su osigurana u budžetu UIO na poziciji za kapitalna ulaganja još 2008. i 2009. godine, ali nisu bila iskorištena sve do 2011. godine.

Dolaskom na čelo Uprave za indirektno oporezivanje direktor UIO dr.sc. Miro Džakula pokrenuo je inicijativu za izgradnju objekata u Tuzli i Mostru, gdje je zgrada već zavšena i u toku je njeno opremanje. Pored ova dva pomenuta regionalna centra, na prijedlog UIO Savjet ministara BiH je na sjednici održanoj 12. juna 2012. godine usvojio Odluku o odobravanju projekata višegodišnjih kapitalnih ulaganja UIO.

Ova Odluka podrazumijeva da će u toku 2012. godine biti kupljeno zemljište za zgradu sjedišta UIO i regionalnog centra u Banja Luci, a u toku 2013. godine izgradnja objekta. Također u toku 2013. godine planirana je kupovina zemljišta za zgradu Regionalnog centra UIO u Sarajevu, čija izgradnja je planirana do kraja 2014. godine.

Na ovaj način će do kraja 2014. godine biti riješen problem smještaja kapaciteta Uprave za indirektno oporezivanje u sjedištu i sva četiri regionalna centra.

Podsjećamo, današnji smještajni kapaciteti UIO nalaze se u objektima koji su Upravi dani na korištenje od strane entitetskih vlada ili u iznajmljenim poslovnim prostorima za službenike i iznajmljenim skladišnim prostorima, za čiji najam UIO godišnje iz budžeta plati 1 milion KM. Ovih troškova u budžetu UIO neće biti kada se izgradi sjedište i sva četiri regionalna centra Uprave za indirektno oporezivanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: