{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli

25.6.2012. u 12:47
0
0
Počela izgradnja zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli
0
Počela izgradnja zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli
Uprava za indirektno oporezivanje započela je danas izgradnju zgrade Regionalnog centra u Tuzli, a završetak svih radova, tehničkog prijema i opremanja zgrade očekuje se do kraja juna 2013. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi šest miliona KM, a izvođač radova koji je odabran na javnom tenderu je kompanija Strabag Sarajevo.
Sredstva za izgradnju Regionalnog centra Tuzla, kao i za izgradnju Regionalnog centra Mostar, bila su osigurana u budžetu UIO na poziciji za kapitalna ulaganja još 2008. i 2009. godine, ali nisu bila iskorištena sve do 2011. godine.

Dolaskom na čelo Uprave za indirektno oporezivanje direktor UIO dr.sc. Miro Džakula pokrenuo je inicijativu za izgradnju objekata u Tuzli i Mostru, gdje je zgrada već zavšena i u toku je njeno opremanje. Pored ova dva pomenuta regionalna centra, na prijedlog UIO Savjet ministara BiH je na sjednici održanoj 12. juna 2012. godine usvojio Odluku o odobravanju projekata višegodišnjih kapitalnih ulaganja UIO.

Ova Odluka podrazumijeva da će u toku 2012. godine biti kupljeno zemljište za zgradu sjedišta UIO i regionalnog centra u Banja Luci, a u toku 2013. godine izgradnja objekta. Također u toku 2013. godine planirana je kupovina zemljišta za zgradu Regionalnog centra UIO u Sarajevu, čija izgradnja je planirana do kraja 2014. godine.

Na ovaj način će do kraja 2014. godine biti riješen problem smještaja kapaciteta Uprave za indirektno oporezivanje u sjedištu i sva četiri regionalna centra.

Podsjećamo, današnji smještajni kapaciteti UIO nalaze se u objektima koji su Upravi dani na korištenje od strane entitetskih vlada ili u iznajmljenim poslovnim prostorima za službenike i iznajmljenim skladišnim prostorima, za čiji najam UIO godišnje iz budžeta plati 1 milion KM. Ovih troškova u budžetu UIO neće biti kada se izgradi sjedište i sva četiri regionalna centra Uprave za indirektno oporezivanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: