Sarajevo
0

Počela izgradnja stambenog objekta u ul. Sepetarevac 21

FENA
U prisustvu načelnika sarajevske Općine Centar Dževada Bećirevića i njegovih saradnika, te predstavnika izvođača radova i nadzora, danas je polaganjem kamena temeljca zvanično počela izgradnja stambene zgrade u ulici Sepetarevac 21, saopćeno je iz Općine Centar.

Za izgradnju tog objekta, predviđenog za stambeno zbrinjavanje stanara iz ruševnih objekata, Općina Centar je iz budžeta izdvojila 1.200.000 KM.

Gradnja stambenog objekata na Sepetarevcu realizira se u okviru projekta "Izgradnje zamjenskih stambenih jedinica na lokalitetu Općine Centar", koji je uradila općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove.

Izvođač radova je građevinska firma '"Prograd"-Žepče, dok je za nadzor zadužena "IPSA" iz Sarajeva.

U novoizgrađenoj zgradi sa jednosobnim i dvosobnim stanovima bit će smješteno 15 porodica koje sada žive u ruševnim objektima.

Završetak radova je planiran do februara 2009. godine.

Prilikom polaganja kamena temeljca, načelnik Bećirević je kazao da će Općina nastaviti s uklanjanjem ruševnih objekata na svom području i na tim lokacijama graditi nove stambene objekte za smještaj "ruševinaca" ili zemljište privoditi krajnjoj namjeni u skladu sa regulacionim planovima.

Također je najavio da Općina Centar planira naredne godine na Šipu izgradnju stambenog objekta za smještaj porodica iz devastiranih objekata.