{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja šetališta od Dolac Malte do Otoke

S
28.9.2009. u 15:18
0
4
Počela izgradnja šetališta od Dolac Malte do Otoke
0
Počela izgradnja šetališta od Dolac Malte do Otoke
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, danas su ozvaničili početak radova na izgradnji šetnice Dolac Malta-Otoka. U prvoj fazi projekta, uz desnu obalu Miljacke, na dijelu od Otoka do parking-prostora objekta "Vila park", predviđena je izgradnja pješačke i biciklističke staze sa rasvjetom, dužine oko 800 metara.
Pored šetnice, planirane su zelene površine sa drvoredom i cvjetnim aranžmanima, kao i površine sa sadržajima za odmor i rekreaciju, a za najmlađe sadržaji tipa dječijih igrališta.

Vrijednost ugovorenih radova je 700.000 KM, s tim da Grad Sarajevo sa 160.000 KM sufinansira ovaj projekat. Izvođač radova je firma "IN", projekat je uradila firma "CAD plus", a radovi na ovoj šetnici bi trebali biti završeni za 45 dana.

"Ovaj projekat pokazuje da Grad Sarajevo sa gradskim općinama ima izuzetnu saradnju. Grad će i ubuduće podržavati projekte koje možemo u cilju podizanja kvalitete života naših građana realizovati u partnerstvu sa općinama", istakao je gradonačelnik Behmen.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo je dodao da će grad dobiti savremenu pješačko-bisiklističku stazu koja će povezati Općine Novi Grad, Novo Sarajevo, a dalje preko Vilsonovog šetališta i Općinu Centar.

"Značajno je naglasiti da realizujemo projekat zacrtan u Strategiji razvoja Općine Novo Sarajevo na zahtjev građana ove lokalne zajednice a i šire", rekao je Koldžo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: