{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja novog Mercatorovog hipermarketa

N
NINA
10.9.2004. u 17:03
0
0
Počela izgradnja novog Mercatorovog hipermarketa
0
Počela izgradnja novog Mercatorovog hipermarketa
U Sarajevu, u opštini Novi grad, počeli su radovi na izgradnji trećeg Mercatorovog objekta u BiH.
Supermarket Mercator ''Novi Mall'' nalazi se na Alipašinom polju i, kako kaže direktor Mercatora u BiH Mensud Lagumdžija, taj će objekt ponuditi širok asortiman kvalitetnih proizvoda i usluga koje kupci već prepoznaju. Vrijednost investicije objekta, u kojem će se pored hipermarketa nalaziti i Santana caffe bar, iznosit će 3,825.486 eura.

Izgradnja Mercator ''Novi Mall'' svečano je obilježena u prisutnosti direktora Mercatora BiH i načelnika opštine Novi grad Damira Hadžića.

Lagumdžija se zahvalio Hadžiću zbog iznimno brzog rješavanja dokumenata i dobivanja dozvole za gradnju objekta. ''Objekt je površine 3.214 kvadratnih metara, i imat će parkirališni prostor od 58 parkirališnih mjesta'', kazao je Lagumdžija objašnjavajući da će taj objekt ponuditi širok asortiman kvalitetnih proizvoda, te otvoriti 39 novih radnih mjesta.

Objekt će biti djelomično ukopan i izveden u dvije etaže. U podrumskoj etaži bit će smještene tehničke i pomoćne prostorije, te parkirališni prostor s izravnim prilazom iz područja stambenog naselja. Za vertikalnu komunikaciju iz podrumske etaže vodit će jednan lift i pokretne trake do prizemlja, gdje će biti urađen hipermarket i ugostiteljski lokal. Završetak radova predviđen je za 2. decembar ove godine, a polovinom tog mjeseca održat će se službeno otvorenje.

Glavni izvođač građevinskih radova je Energogruop Sarajevo, iako su na izgradnji angažirane i firme kao što je Jata Srebrenik, Vranica, ŽGP Sarajevo, FCO Banovići, Deling Tuzla, Hidroinvest Sarajevo, Mountain Sarajevo, Interclima Sarajevo, Reglex Gornja radgona, Trimo Trebinje i Schindler Ljubljana.

Načelnik općine Novi grad je izrazio zadovoljstvo što će baš na području njegove općine biti izgrađen jedan takav objekt jer, kako on tvrdi ''nama je obveza da uradimo stvari koje su od interesa za građane naše općine''. Hadžić je pozvao sve zainteresirane investitore koji su spremni ulagati da dođu u općinu Novi grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: