Po FIFA standardima
4

Počela izgradnja novog fudbalskog terena u Banjoj Luci

M. N.
Na Banjalučkom polju, u neposrednoj blizini tržnog centra "Delta planet", danas je počela izgradnja novog fudbalskog terena sa vještačkom travom, u okviru velikog plana za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je da će novi teren biti izgrađen po FIFA standardima i da će biti namijenjen svim banjalučkim klubovima.

"Danas počinjemo prvu fazu radova koja podrazumijeva građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije te vodovoda. Vrijednost radova u ovoj fazi je oko 200.000 KM", rekao je Radojičić i ukazao da je krajem 2016. godine izgrađen identičan teren sa vještačkom travom kod Gradskog stadiona.

On je dodao da Grad Banja Luka u zadnjih nekoliko godina intenzivno radi na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane "Centar" završene još prošle godine.

"Pored toga, ulazimo u gradnju sportske dvorane kod OŠ Branko Radičević na Starčevici, a nadam se da ćemo do kraja godine sprovesti i javnu nabavku za sportsku dvoranu na Laušu", istakao je Radojičić.

Igor Vrhovac iz OFK Sparatak, naglasio je da će izgradnja novog fudbalskog terena biti od izuzetnog značaja za sve banjalučke klubove.

"Za nas je ovo od velikog značaja, stepenica više u našem radu i sigurno je da će doprinijeti boljem i kvalitetnijem stručnom radu sa djeco", zaključio je Vrhovac.

Novi fudbalski teren imat će dimenzije 110 sa 78 metara, a bit će izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije.