{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja nove vakufske poslovne zgrade

F
6.2.2010. u 15:08
0
10
Počela izgradnja nove vakufske poslovne zgrade
0
Počela izgradnja nove vakufske poslovne zgrade
Foto: RTM.ba
U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar danas je na lokalitetu vakufa Fatime kadune, neposredno uz autobusku i željezničku stanicu u Mostaru, svečano obilježen početak radova na izgradnji nove Vakufske poslovne zgrade.
Tom prilikom prisutnima su se obratiti predsjednik Medžlisa Ramiz Jelovac i direktor Vakufske direkcije Rijaseta IZ u BiH Senaid hafiz Zaimović.

Zaimović je istakao kako je ovo prva vakufska poslovna zgrada u zadnjih 50 godina te da je to znak da se o vakufima počelo razmišljati na drugačiji i pozitivniji način, u skladu sa vremenom i prostorom u kojem živimo.

"Medžlis Islamske zajednice Mostar primjer je koji se mora istaknuti. Zahvaljujući angažmanu i svijesti prvih ljudi Medžlisa i bošnjačkih političkih predstavnika Grada Mostara veliki broj vakufa vraćen je Islamskoj zajednici. Medžis IZ Mostar, također je primjer održavanja i revitalizacije vakufa. Vakufska direkcija zajedno s medžlisima u BiH, pored zalaganja na vraćanju oduzetih vakufa, bavit će se iznalaženjem i investiranjem u nove vakufe", kazao je Zaimović, dodajući da je cilj omogućiti prirodan razvoj vakufskog sistema u savremenom društvu u kojem bi vakuf igrao važnu ekonomsku ulogu razvoja Islamske zajednice.

"Ova buduća zgrada primjer je jednog novog vakufa i jednog novog vakufskog sistema, gdje se vakufima omogućava da ravnopravno učestvuju u ekonomskom razvoju jednog društva", kazao je Zaimović. Napomenuo je kako će Vakufska direkcija pomoći svima onima koji budu htjeli investirati u vakufe i koji se budu htjeli baviti biznisom unutar vakufskog sistema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: