{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja nove vakufske poslovne zgrade

F
6.2.2010. u 15:08
0
10
Počela izgradnja nove vakufske poslovne zgrade
0
Počela izgradnja nove vakufske poslovne zgrade
Foto: RTM.ba
U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar danas je na lokalitetu vakufa Fatime kadune, neposredno uz autobusku i željezničku stanicu u Mostaru, svečano obilježen početak radova na izgradnji nove Vakufske poslovne zgrade.
Tom prilikom prisutnima su se obratiti predsjednik Medžlisa Ramiz Jelovac i direktor Vakufske direkcije Rijaseta IZ u BiH Senaid hafiz Zaimović.

Zaimović je istakao kako je ovo prva vakufska poslovna zgrada u zadnjih 50 godina te da je to znak da se o vakufima počelo razmišljati na drugačiji i pozitivniji način, u skladu sa vremenom i prostorom u kojem živimo.

"Medžlis Islamske zajednice Mostar primjer je koji se mora istaknuti. Zahvaljujući angažmanu i svijesti prvih ljudi Medžlisa i bošnjačkih političkih predstavnika Grada Mostara veliki broj vakufa vraćen je Islamskoj zajednici. Medžis IZ Mostar, također je primjer održavanja i revitalizacije vakufa. Vakufska direkcija zajedno s medžlisima u BiH, pored zalaganja na vraćanju oduzetih vakufa, bavit će se iznalaženjem i investiranjem u nove vakufe", kazao je Zaimović, dodajući da je cilj omogućiti prirodan razvoj vakufskog sistema u savremenom društvu u kojem bi vakuf igrao važnu ekonomsku ulogu razvoja Islamske zajednice.

"Ova buduća zgrada primjer je jednog novog vakufa i jednog novog vakufskog sistema, gdje se vakufima omogućava da ravnopravno učestvuju u ekonomskom razvoju jednog društva", kazao je Zaimović. Napomenuo je kako će Vakufska direkcija pomoći svima onima koji budu htjeli investirati u vakufe i koji se budu htjeli baviti biznisom unutar vakufskog sistema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: