BiH
0

Počela izgradnja Mercator centra u Tuzli

Klix.ba
Na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli, Zoran Janković, predsjednik uprave Poslovnog sistema Mercator, d.d. i Mensud Lagumdžija, direktor Mercatora-BH d.o.o. iz Sarajeva, najavili su otvorenje i početak poslovanja prvog Mercator prodajnog centra u Tuzli.

Mercator centar Tuzla gradi se na lokalitetu u centru grada, zapadno od kompleksa gimnazije, a dovršenje i otvorenje centra planirano je za proljeće slijedeće godine. Na izgradnji centra angažovane su firme iz Tuzle, Sarajeva, Srebrenika i Gračanice, a na 21 000 kvadratnih metara površine nalazit će se Mercator centar Tuzla sa hipermarketom i 25 lokala prodajne i uslužne namjene među kojim i restoran, caffe bar Santana, INTERSPORT, Modiana, Salon namještaja i mnogi drugi.

Zoran Janković, predsjednik uprave Poslovnog sistema Mercator, d.d. je tom prilikom istaknuo: «Raduje me da Mercator dolazi na područje Tuzle, i potrudit ćemo se zadovoljiti želje tuzlanskih kupaca. Uvjeren sam da ćemo kvalitetnom, raznolikom i bogatom ponudom, kao dijelom Mercatorove strategije, čiji je konačni cilj zadovoljan kupac, i u Tuzli steći odane kupce koji će nam se rado vraćati. Uz ljubazno i stručno osoblje tuzlanskim kupcima ponudit ćemo i bogat izbor proizvoda, od kojih sve veći dio čine proizvodi bosanskohercegovačkih proizvođača, a ponuda će biti prilagođena potrebama lokalnih kupaca«.

Mensud Lagumdžija, direktor Mercatora-BH d.o.o. je dodao: "Otvorenje Mercatorova prodajnog centra u Tuzli pružit će i nove poslovne mogućnosti regionalnim proizvođačima i distributerima. Također, otvaranjem centra, koji će zaposliti oko 130 lokalnih ljudi, potiče se zapošljavanje trgovaca i radnika drugih struka koji će se zaposliti u prodavnicama i lokalima koji će se nalaziti u Mercator centru Tuzla."

Skupina Mercator vodeći je trgovački lanac u regiji s više od 1000 prodajnih mjesta u četiri države, s planiranim prometom od 1,5 milijarde eura u 2003. godini. Mercator u Bosni i Hercegovini posluje od decembra 2000. kada je otvoren Mercator centar Sarajevo koji je kroz tri godine kvalitetom ponude i konkurentnim cijenama stekao mnoge vjerne kupce i postiže dobre poslovne rezultate.

Okupljene je pozdravio i načelnik općine Tuzla g. Jasmin Imamović koji je istaknuo značaj stranih investicija i uvođenja evropskih standarda poslovanje za grad Tuzlu.

Ovom prilikom je uručena i donacija u iznosu od 5 000 KM kao pomoć supruzi tragičnog nastradalog radnika Cestogradnje Nermina Saletovića.