BiH
0

Počela izgradnja kružnog toka u Banovićima

FENA
Kako je najavljeno iz općinskih organa upravljanja i Direkcije cesta Tuzlanskog kantona, danas su zvanično počeli radovi na realizaciji najvećeg projekta u Banovićima u posljednjih 10 godina, a riječ je o izgradnji kružnog toka, ukupne vrijednosti oko 1,5 miliona KM.

Općinski načelnik Midhat Husić rekao je da je danas zvanično otvoreno gradilište i da tim projektom rješavaju usko grlo u saobraćaju u samom centru Banovića, na mjestu gdje se spajaju dvije regionalne ceste.

U okviru ovog projekta bit će vršena rekonstrukcija raskrsnice na dionici puta od sportske dvorane do autobuske stanice u Banovićima, a koja se nalazi na regionalnim cestama R-469 Živinice - Banovići - Ribnica i R-471 Banovići - Vijenac - Lukavac. Ovo je jedan od projekata koji realizuje Direkcija cesta Tuzlanskog kantona u okviru svojih redovnih aktivnosti.

Direktor Direkcije cesta Tuzlanskog kantona Agan Delibajrić izjavio je da u svih 13 općina imaju planirane investicije, a jedan od većih projekata je ovaj u Banovićima.

Radove na izgradnji kružnog toga izvodit će firma "Rial-Šped" d.o.o. Doboj Istok.

Prva faza projekta izgradnje kružnog toka bi trebala biti završena do kraja godine ukoliko to budu dozvoljavali vremenski uslovi, saopćeno je iz Općine Banovići.