|

Počela humanitarna akcija "Solidarnost na djelu"

Počela humanitarna akcija "Solidarnost na djelu"
0
F
FENA
25.10.2008. u 14:19
0
komentara
0

dijeljenja
Počela humanitarna akcija "Solidarnost na djelu"
Aktivisti organizacija Crvenog križa općina Kantona Sarajevo započeli su jutros u Sarajevu akciju "Solidarnost na djelu", koja je organizirana u okviru obilježavanja Nedelje solidarnosti.
Akcija će se oba dana vikenda provoditi ispred velikih tržnih cenatara u Sarajevu, gdje će volonteri Crvenog križa primati dobrovoljne priloge u namirnicama i higijenskim potrepštinama od kupaca centara.

Sekretar Crvenog križa KS-a Fikret Žunić istaknuo je za Fenu da je humanitarna akcija namijenjena socijalno ugroženim porodicama i korisnicima kućne njege u Kantonu Sarajevo, i to onima koji nisu obuhvaćeni programom narodne kuhinje CK.

On navodi da će volonteri prikupljene prehrambene lako kvarljive namirnice već danas podijeliti ugroženim građanima, a ostalu prikupljenu robu po njenom sortiranju u pakete. Pomoć će biti podijeljena po već pripremljenim spiskovima ugroženih kategorija.

Akcija se danas i sutra organizira od 10.00 do 20.00 sati ispred centara Robot Comerce, Konzum, Mercator, Interex, Drvopromet, Mims te Sam Shop.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.