{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela gradnja novog zabavno-obrazovnog centra Ikre u Sarajevu

30.12.2015. u 14:16
128
40
Počela gradnja novog zabavno-obrazovnog centra Ikre u Sarajevu
128
U sarajevskom naselju Zabrđe počeli su radovi na izgradnji Centra za djecu i mlade "Ikre".
Riječ je o počecima prve faze izgradnje Centra koja se odnosi na suteren, zemljane radove, sa ugradnjom betona i željeza. Vrijednost ovih radova je oko 70.000 KM.

"Prva faza se odnosi na izgradnju suterena, i objedinjavanje postojećeg objekta pored ceste, a nakon čega slijedi izgradnja još tri sprata na isti objekat. Ovo je sami početak i u pitanju su grubi radovi za čiju izvedbu će nam trebati oko 20 dana. Naš slogan je 'Uči, radi, gradi!’, i sve ovo činimo kako bismo napravili odgojno-obrazovni centar raznolikog i bogatog sadržaja za našu djecu, mlade i odrasle. Na ovaj način želimo skloniti djecu i mlade sa ulice i iz kladionica, a kao alternativu im ponuditi mjesto gdje se mogu zabaviti i obrazovati u isto vrijeme. Kao takav ovo je trenutno najznačajniji projekat te vrste u Kantonu Sarajevo", pojašnjava predsjednik Građevinskog odbora Centra "Ikre" Safeta Mešanovića.

Kompleks centra "Ikre" sastojat će se ukupno od četiri objekta, a koji će obuhvatiti postojeći objekat – džamiju, novi centralni objekat, podzemnu garažu, novi sportsko-rekreacioni objekat, te sahat kulu. Projekat finansira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo - džemat Zabrđe, a namijenjen je za dodatnu edukaciju i odgoj djece i mladih.

"Odmah nakon objavljivanja vijesti da smo ušli u ovaj projekat dobili sms brojne pohvale I podršku naših sugrađana, ali i iz dijaspore. Svjesni smo okolnosti u kojima se nalazimo, i jasno nam je da su nezdravi i beskorisni sadržaji posvuda. Upravo zato, zajedno sa svima koji će ovaj projekat prepoznati kao svoj, ali i značajan za Sarajevo, a i šire, mi želimo izgraditi centar Ikre kao mjesto okupljanja, učenja, odgoja, rada, i druženja na temeljima zdravih vrijednosti. Pozivamo sve one koji žele učestvovati u ovom prije svega hairli i društveno – odgovornom projektu da nam se pridruže", riječi su Mešanovića.

Na prostoru od 6.503,25 m2 Centar "Ikre" će ponuditi obdanište, sportske sale i terene, biblioteku, sobe za prenoćište, pozornicu na otvorenom, kancelarije i poslovne prostore, zatim stručne obuke, kurseve stranih jezika i informatike, instruktivnu nastavu, restoran, kafeteriju i još mnogo toga.

Konačan završetak izgradnje Centra planiran je 2019. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: