{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela gradnja igrališta koje finansira Asmir Begović

21.10.2014. u 11:34
326
37
Počela gradnja igrališta koje finansira Asmir Begović
326
Izgradnja igrališta "Mjedenica", koje će se nalaziti u ulici Mjedenica do br.50 na mjestu nekadašnjeg parkinga, počela je jučer (21. oktobra).
Uposlenici firme “Sela”d.o.o vrše pripremne zemljane radove, uklanjaju okolno šiblje i nisko rastinje, te humus, kako bi se izvršilo proširivanje terena do potrebnih dimenzija.

Igralište “Mjedenica” gradit će se na površini od cca 186,16 m2 i imat će dimenzije 9x16,50 metara, sa zaštitnim prstenom od 70 cm sa svih strana, a bit će ograđeno ogradom visine 5 metara.

Izgradnju ovog igrališta finansira Fondacija “Asmir Begović”, a vrijednost projekta je 24.567,08 KM. Kako je ranije izjavio Selmir Hadžić, koordinator za realizaciju ovog projekta iz Zavoda Mjedenica, Fondacija je uplatila 27.100 KM, a razlika će biti iskorištena za nabavku opreme za djecu sa kombinovanim poteškoćama, tj. nabavku sprava, pomagala i sportskih rekvizita.

Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova.

Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, nakon više od 60 godina postojanja, konačno će dobiti sportsko igrališe koje će koristiti oko 180 djece i korisnika.

Radovi bi trebali trajati 30 dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: