{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela dvodnevna radionica o jačanju budžetske transparentnosti

F
27.11.2007. u 12:11
0
0
Počela dvodnevna radionica o jačanju budžetske transparentnosti
0
Počela dvodnevna radionica o jačanju budžetske transparentnosti
Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft otvorio je danas u Sarajevu dvodnevnu radionicu "Unapređenje budžetske transparentnosti i odgovornosti – uloga parlamenta u analizi i pregledu vladinih budžeta".
Radionica se održava u sklopu projekta jačanja upravljanja javnim finansijama u BiH, koji finansira britanski Ured za međunarodni razvoj (DFID), a učestvuju članovi državnih komisija za finansije i budžet te promatrači iz međunarodnih organizacija.

Tokom radionice, kako je istakao ambasador Rycroft, posebna pažnja bit će posvećena najboljim međunarodnim praksama održavanja javnih rasprava o budžetu i unapređenju rada komisija za finansije i budžet kako bi se osiguralo da se novac iz budžeta alocira na prioritetnije projekte te transparentnost i odgovornost u cjelokupnom procesu.

On je naveo primjer britanskog parlamenta kao bitnog aktera u pregledu, analizi i usvajanju budžeta koji treba udovoljiti ekonomskim i socijalnim zahtjevima u razvoju zemlje.

"Uloga parlamenta u BiH je identična", dodao je Rycroft.

Radionica će se baviti modernizacijom i harmonizacijom procesa planiranja i izrade budžeta na svim nivoima vlasti, a koje provode vlade BiH uz tehničku pomoć DFID-ovog projekta "Jačanje upravljanja javnim finansijma u BiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: