{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela besplatna poduzetnička obuka za 20 nezaposlenih osoba

S
23.11.2013. u 20:39
2
4
Počela besplatna poduzetnička obuka za 20 nezaposlenih osoba
2
Počela besplatna poduzetnička obuka za 20 nezaposlenih osoba
U Bosanskom Novom danas je počela besplatna obuka za 20 nezaposlenih lica koja imaju poslovnu ideju i žele je realizovati.
Obuka je dio programa norveške Fondacije "Business inovation prorams" (BIP) kao nastavak projekta učeničkog poduzetništva.

Certifikovani mentor BIP-a za Start-up program Ljiljana Zukanović kaže da će tokom obuke učesnici izraditi poslovni plan, odnosno ispitati svoju biznis ideju.

"Na kraju obuke polaznici će dobiti certifikat i imat će priliku da se registruju kako bi doveli svoju poslovnu ideju do realizacije", rekla je Zukanovićeva.

Prema njenim riječima, BIP će učesnicima projekta koji se registruju sufinasirati troškove same registracije.

Zukanovićeva kaže da su prednost imala lica koja su predložila proizvodnu poslovnu ideju.

Koordinator projekta u Bosanskom Novom Irena Đorđević kaže da se projekti BIP realizuju na području ove opštine u jednoj od dvije srednje škole.

"Neki od učesnika projekta učeničkog preduzetništva prijavili su i za projekat za odrasle zbog ranijih dobrih iskustava", izjavila je Đorđevićeva.

Ona je navela da je cilj projekta podrška i pomoć u samozapošljavanju.

Đorđevićeva kaže da je vladalo veliko interesovanje nakon što je raspisan javni poziv i da će u januaru biti organizovana obuka za drugu grupu nezaposlenih.

"Zainteresovani su se mogli prijavljivati u Lokalnoj agenciji za razvoj, Opštinskom odjeljenju za privredu i poljoprivredu i Birou za zapošljavanje, a prednost su imale žene bez obzira na godine i mladi do 35 godina starosti", rekla je Đorđevićeva.

Obuka će biti nastavljena sutra i trajaće do 1. decembra, a učesnici će imati pet dana za istraživanje tržišta.

Učesnici projekta koji se registruju kao privatni poduzetnici dobiće subvenciju od 300 KM, a oni koji registruju društvo ograničene odgovornosti 700 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: