{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela akcija čišćenja na izletištu Buna

F
19.6.2007. u 12:55
0
0
Počela akcija čišćenja na izletištu Buna
0
Počela akcija čišćenja na izletištu Buna
U sklopu projekta "Prvi eko-kampovi u Federaciji BiH", koji je organiziralo Federalno ministarstvo turizma i okoliša, danas je na izletištu Buna kod Mostara počela akcija čišćenja toga lokaliteta.
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke Sarajevo za eko-kampove odabralo je djecu iz 30 osnovnih i srednjih škola FBiH, koja će sudjelovati u realizaciji projekta, te će imati prigodu da se educiraju i druže od 17. do 23 lipnja.

Mladima iz FBiH bit će omogućeno na četiri lokacije, i to Hutovo blato, Bjelašnica, Odžak i Bihać, upoznavanje drugih i drugačijih područja BiH obilaskom kulturno-historijskih spomenika i sakralnih objekata te upoznavanjem tradicije, kulture i običaja područja na kome se kamp održava.

Akcija se danas istodobno održava na čišćenju odabranih lokaliteta, uz Rakitnicu, Savu, Unu i Neretvu, a pod sloganom "Čisto, lijepo, zdravo - to je ono pravo".

Po riječima koordinatorice projekta za Hercegovinu Karmele Mabić, cilj je projekta podizanje razine ekološke svijesti, prvenstveno mladih ljudi kao i odgajanje nekih novih generacija koje će biti osjetljivije na pitanje zaštite prirode i okološa.

"Današanjom akcijom ne možemo učiniti čudo, ali očekujemo da se naši sugrađani, kao i gosti, sami počnu ponašati odgovornije ne samo prema ovom lokalitetu nego prema svim našim ljepotama koje imamo i koje trebamo čuvati", kazala je Mabićeva te istaknula da će u Hercegovini iduća lokacija koju će sudionici posjetiti biti Park prirode Blidinje.

Akciju na Buni pozdravio je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je zahvalio resornom ministarstvu na organizaciji projekta, dodavši kako se nada da će takvih projekata u budućnosti biti sve više.

Bešlić je posebice zahvalio mladima što sudjeluju u akciji, kazavši kako grad Mostar u radu s mladima treba popraviti stanje jer ekološka svijest nije na razini na kojoj bi trebala biti, ali da vjeruje kako će ovakve i slične akcije ubrzati razvoju ekološke svijesti u gradu Mostaru.

Inače, akcija čišćenja bit će provedena u suradnji s Izviđačima BiH i nevladinim organizacijama "Ekotim" te "Mladi Trnova".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: