{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počast poginulim antifašistima

F
13.9.2008. u 10:30
0
1
Počast poginulim antifašistima
0
Počast poginulim antifašistima
U nedjelju 14. septembra organizacija SUBNOAR-a obilježit će godišnjicu prve partizanske pobjede, koja je ostvarena 15. septembra 1941. godine, kada je i poginuo prvi partizan u ovome kraju, mostarski radnik Šaćir Palata.
Polazak iz Konjica je u 10.30 sati, a svečano okupljanje kod spomenika na Borcima je u 12 sati, kada će biti položeno cvijeće na partizanskom groblju. Polaganje cvijeća obavit će se i na partizanskom groblju Striježevo kod Glavatičeva, gdje će biti organizovan i ručak.

Organizacija SUBNOAR-a Konjic spada u red najaktivnijih organizacija u BiH, od ukupno 15 obnovila je 12 spomen-obilježja na području općine, obilježava sve značajne datume i stalno podmlađuje svoju organizaciju. U toku je prikupljanje sredstva za izradu nove biste narodnog heroja Maksima Kujundžića (1923. – 1944.) (stara bista uništena je u proteklom ratu), te izradu spomen - ploče za partizansku bolnicu u Grušči, gdje su neprijatelji ubili 40 ranjenika i bolesnika, rekao je Muriz Alikadić, predsjednik organizacije SUBNOAR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: