{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pobuna u DNS-u zbog smjene Nedeljka Čubrilovića

18.11.2018. u 18:48
1
7
Pobuna u DNS-u zbog smjene Nedeljka Čubrilovića
1
Pobuna u DNS-u zbog smjene Nedeljka Čubrilovića
Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a Banja Luka ne prihvata odluku rukovodstva stranke kojom je smijenjen Nedeljko Čubrilović sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a.
Traže da ta odluka bude stavljena van snage, jer nije u skladu sa stranačkim statutom, rekao je sekretar ovog odbora Boran Bosančić.

Bosančić je na početku sastanka predsjednika Gradskog odbora DNS-a Banja Luka Nedeljka Čubrilovića i članstva ovog odbora, istakao da Predsjedništvo banjalučkog odbora traži od lidera stranke Marka Pavića da normalizuje odnose unutar DNS-a, a da, ukoliko nije u mogućnosti, da mandat predsjednika na provjeru organima stranke.

"Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a Banjaluka donijelo je odluku da se zakaže hitna sjednica Gradskog odbora zajedno sa svim predsjednicima mjesnih odbora", rekao je Bosančić.

Također, i Gradski odbor DNS-a Bijeljina protiv je smjene Nedeljka Čubrilović sa pozicije zamjenika predsjednika stranke i protivi se svim aktivnostima neodgovornih pojedinaca ili grupa koje dovode do nejedinstva u DNS-u, saopšteno je danas iz ovog odbora.

"Time se krši jedna od najvećih tekovina DNS-a, a to je demokratičnost i odgovornost u radu. S tim u vezi, najsnažnije podržavamo jedinstvo i izvorne principe politike DNS-a, čemu ova smjena nikako ne doprinosi", zaključeno je na današnjoj sjednici Gradskog odbora DNS-a Bijeljina.

U saopštenju se navodi da DNS treba da nastavi saradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima u skladu sa sporazumom o koalicionoj saradnji, te da u skladu sa tim aktivno participira, kako u zakonodavnoj tako i u izvršnoj vlasti, što je jedina prilika da se politike DNS-a realizuju na dobrobit svih građana Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: