{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pobjeda opozicije u Bileći glavna tema sjednice NSRS

F
25.1.2010. u 13:09
0
3
Pobjeda opozicije u Bileći glavna tema sjednice NSRS
0
Pobjeda opozicije u Bileći glavna tema sjednice NSRS
Bileća
Pobjeda opozicije u Bileći obilježila je današnje zasjedanje Narodne skupštine RS-a, iako se iz stranaka koalicije “Zajedno za Bileću” moglo čuti da neće da likuju, mada bi bila drugačija situacija da je pobjedu odnio SNSD-ov kandidat Blažo Vujović.
Pobjedu novom načelniku Draganu Babiću čestitao je i predsjednik Vlade RS-a i SNSD-a Milorad Dodik, ističući da poštuje volju građana.

Odgovarajući na pitanje poslanika SRSRS-a Milanka Mihajlice koji je odnos SNSD-ovih predstavnika vlasti prema pobjedi opozicije u Bileći i da li će Vlada sarađivati s novoizabranim načelnikom Draganom Babićem ili ne, Dodik je rekao da su protekli izbori bili fer i pošteni te pokazali demokratski kapacitet RS-a.

“Demantirali su i tvrdnje da ovdje postoji diktatura”, rekao je Dodik tokom odgovora na poslanička pitanja na sjednici Narodne skupštine RS-a.

On je priznao da je u predizbornoj kampanji bilo različitih izjava, ali je odbacio tvrdnje opozije da je bilo i prijetnji Bilećanima, ukoliko budu glasali za zajedničkog kandidata SDS-a, PDP-a i SRSRS-a.

“Nastavićemo realizovati projekte u Bileći”, rekao je Dodik i dodao da je Vlada RS-a i u proteklom periodu finansirala neke projekte u toj općini.

Također, tokom pitanja predsjedniku Vlade RS-a SNSD-ove poslanike interesiralo je da im Dodik ponovi svoje stavove o izjavi odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, zatim kada će BiH dobiti viznu liberalizaciju, kada će biti osnovan garantni fond, koliko je brodska rafinerija preradila nafte…

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: