Pobjeda opozicije u Bileći glavna tema sjednice NSRS

F
FENA
25.1.2010. u 13:09
0
3
Pobjeda opozicije u Bileći glavna tema sjednice NSRS
0
Pobjeda opozicije u Bileći glavna tema sjednice NSRS Bileća
Pobjeda opozicije u Bileći obilježila je današnje zasjedanje Narodne skupštine RS-a, iako se iz stranaka koalicije “Zajedno za Bileću” moglo čuti da neće da likuju, mada bi bila drugačija situacija da je pobjedu odnio SNSD-ov kandidat Blažo Vujović.
Pobjedu novom načelniku Draganu Babiću čestitao je i predsjednik Vlade RS-a i SNSD-a Milorad Dodik, ističući da poštuje volju građana.

Odgovarajući na pitanje poslanika SRSRS-a Milanka Mihajlice koji je odnos SNSD-ovih predstavnika vlasti prema pobjedi opozicije u Bileći i da li će Vlada sarađivati s novoizabranim načelnikom Draganom Babićem ili ne, Dodik je rekao da su protekli izbori bili fer i pošteni te pokazali demokratski kapacitet RS-a.

“Demantirali su i tvrdnje da ovdje postoji diktatura”, rekao je Dodik tokom odgovora na poslanička pitanja na sjednici Narodne skupštine RS-a.

On je priznao da je u predizbornoj kampanji bilo različitih izjava, ali je odbacio tvrdnje opozije da je bilo i prijetnji Bilećanima, ukoliko budu glasali za zajedničkog kandidata SDS-a, PDP-a i SRSRS-a.

“Nastavićemo realizovati projekte u Bileći”, rekao je Dodik i dodao da je Vlada RS-a i u proteklom periodu finansirala neke projekte u toj općini.

Također, tokom pitanja predsjedniku Vlade RS-a SNSD-ove poslanike interesiralo je da im Dodik ponovi svoje stavove o izjavi odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, zatim kada će BiH dobiti viznu liberalizaciju, kada će biti osnovan garantni fond, koliko je brodska rafinerija preradila nafte…


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: