Tradicionalno
61

Pobjeda Hrvatske proslavljana na ulicama Mostara, Tomislavgrada, Širokog Brijega i drugih bh. gradova

D. Be.
Foto: tomislavcity.com
Nogometna reprezentacija Hrvatske sinoć je sjajnom igrom i velikom pobjedom protiv Argentine (3:0) oduševila cijeli svijet. Do dugo u noć slavilo se širom Hrvatske, a Vatreni su imali veliku podršku, tradicionalno, i u brojnim bosanskohercegovačkim gradovima.

Zapadni dio Mostara od poslijepodnevnih sati bio je u znaku utakmice koja je definitivno obilježila dosadašnji dio Mundijala, a ulice su bile preplavljene navijačima sa dresovima i zastavama hrvatske nogometne selekcije. Slavlje je trajalo dugo nakon meča.

Euforično je bilo u centru Tomislavgrada koji je cijeli dan bio okićen zastavama susjedne zemlje, a stotine navijača Hrvatske u kafićima je pratilo pobjedu izabranika Zlatka Dalića. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je slavlje, a formirane su i kolone automobila koji su kružili ulicama.

Ni u Čapljini nije bilo ništa manje interesantno. Stari i mladi u dresovima Luke Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Rakitića i ostalih hrvatskih reprezentativaca pratili su meč u brojnim ugostiteljskim objektima, a zatim uz pjesmu i pirotehniku prešli na ulice te proslavili prolazak Hrvatske u osminu finala.

Slavilo se i u Čitluku, Grudama, Širokom Brijegu, Livnu...