Banja Luka
1

Pljačkašu tržnog centra Tropik 25 mjeseci zatvora

SRNA
CJB Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
CJB Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Banjalučki Okružni sud osudio je Nemanju Bešića (20) iz Banje Luke na jedinstvenu kaznu zatvora od 25 mjeseci, zbog pljačke Tržnog centra "Tropik" i nedozvoljenog držanja oružja, rečeno je Srni u sudu.

Bešić je za pljačku "Tropika" u Klašnicama kod Laktaša dobio dvije godine, a za nedozvoljeno držanje oružja i veće količine municije dva mjeseca zatvora.

Presudi je prethodio sporazum o Bešićevom priznanju krivice, koji je zaključio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci.

Bešić je zajedno sa Željkom Krivokućom (19) iz Laktaša i maloljetnikom čiji su inicijali S.K. iz Banje Luke, 23. avgusta prošle godine opljačkao Tržni centar "Tropik" u Klašnicama kod Laktaša iz koga su ukrali oko 1.800 KM.

Prilikom pljačke imali su fantomke na glavi.

Sud je Bešića obavezao da nadoknadi oko 600 KM štete na ime pljačke i da plati troškove suđenja.

Protiv njegovog saučesnika Krivokuće vodi se odvojen postupak u banjalučkom Okružnom sudu.

Osim pljačke "Tropika", Krivokuća se tereti i da je, zajedno sa maloljetnicima S. K. i G. R. opljačkao benzinsku pumpu "NIS promet" u Bistrici kod Banje Luke, odakle su ukrali 570 maraka.

Bešić, Krivokuća i još dva maloljetnika uhapšeni su početkom septembra prošle godine, a optužnica je podignuta u novembru iste godine.

Protiv maloljetnika još nije okončan postupak.