|

Plesom i pjesmom obilježena 4. godina rada Centra za aktivno i zdravo starenje Novi Grad Sarajevo

Plesom i pjesmom obilježena 4. godina rada Centra za aktivno i zdravo starenje Novi Grad Sarajevo
34
Piše: M. N.
28.12.2017. u 15:39
8
komentara
34

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Članovi i uposlenici Centra za aktivno i zdravo starenje Novi Grad Sarajevo uz smijeh, pjesmu i ples proslavili su četvrti rođendan ove ustanove koja im je promijenila život.
Ovaj centar je mjesto gdje se osobe treće životne dobi s područja općine Novi Grad okupljaju svaki dan, pjevaju, kuhaju, slikaju ili se bave nekim drugim aktivnostima. Neki dođu samo na šoljicu čaja ili kafe i topli razgovor.

Kako bi im bilo ugodnije tokom boravka, otvorene su i nove prostorije koje su renovirane i pretvorene u salu za vježbanje, svlačionice, radionice za računare te kreativne radionice (dekupaž, rezbarenje na bakrenoj foliji, ručna izrade nakita, likovne sekcije...). Centar je sada proširen za 80 metara kvadratnih.

"Prostorije su opremljene u skladu s namjenom i potrebama za odvijanje navedenih radionica, a finansirala ih je Općina Novi Grad Sarajevo", kazali su iz centra.

Svoju radost što imaju mjesto za druženje, vježbanje i zabavu s vršnjacima, članovi su iskazali pripremivši svečani program u kojem su zapjevali i čitali radove. Proslavi je prisustvovao i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić te dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Edina Gabela.

Centar za aktivno i zdravo starenje Novi Grad Sarajevo je otvoren 27. decembra 2013. godine i tada je bilo pet različitih sekcija. Danas se je ta ponuda proširena na 15 sekcija, a broj članova se iz dana u dan povećava. Trenutno imaju blizu 500 članova.

"Vrata ovog centra su otvorena za sve osobe treće životne dobi s područja Kantona Sarajevo, a članstvo je besplatno", poručili su radnici centra.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...