|

Plenum građana Sarajevu: Sva maskirana lica odstraniti sa protesta!

Plenum građana Sarajevu: Sva maskirana lica odstraniti sa protesta!
58
S
SRNA
17.2.2014. u 18:56
201
komentara
58

dijeljenja
U Sarajevu je večeras završen četvrti Plenum građana BiH, na kojem je odlučeno da se Skupština Kantona Sarajevo o građanskim zahtjevima odredi u roku od 72 sata, odnosno do petka, 21. februara.
Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Kantonalnoj Skupštini sutra će u 10 sati 13 predstavnika Plenuma građana predati građanske zahtjeve.

Na večerašnjem Plenumu građana istaknuto je da su građani, u slučaju da kantonalna Skupština odbije njihove zahtjeve, odlučni da blokiraju cijeli grad.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Protesti ispred zgrade Predsjedništva BiH bit će nastavljeni sutra u 12 sati, a naredna sjednica Plenuma građana najavljena je za petak, 21. februar, u 17:30 sati.

Grupa za međuplenumsku saradnju pozvala je predstavnike Plenuma drugih gradova na saradnju, kako bi mogli formulisati zahtjeve na nivou Federacije BiH.

Ranije utvrđeni zahtjevi Plenuma građana su uspostavljanje ekspertske vlade, revizija plata i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje sa trenutnom ekonomskom situacijom, revizija privatizacije i uspostavljanje nezavisne komisije eksperata za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Postignut je dogovor da sva maskirana lica automatski budu odstranjivana sa protesta.

Do sada je Plenum zaprimio više od 2.000 zahtjeva građana, koji će biti obrađeni prema oblastima. Najveći broj pitanja se odnosi na oblasti politike, prava i društva.

Plenumu građana je nakratko prisustvovao i otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nicholas Hill.
Prijavi grešku


Komentari (201)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...