Hrvatski premijer
0

Plenković stigao u Mostar, sastao se s biskupom Palićem pa će s vrhom HDZ-a

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je stigao u Mostar gdje će boraviti dva dana, te održati niz sastanaka i prisustvovati na svečanom otvaranju 24. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023.

Hrvatski premijer je boravak u Mostaru počeo susretom s mostarsko-duvanjskim biskupom Petrom Palićem u sjedištu Mostarsko-duvanjske biskupije u 17:30 sati, a potom će se susresti s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto u 18:15 sati u hotelu ''Mepas''.

Nakon toga, za 19 sati je planiran sastanak Plenkovića i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića u sjedištu Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Za sutra, 2. maja, prema protokolu Vlade Republike Hrvatske će Plenković prisustvovati na svečanosti otvaranja 24. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koja počinje u 11 sati, te se obratiti javnosti.

Očekuje se i dolazak visokih zvaničnika sa svih nivoa vlasti BiH, regije i zemalja svijeta na ovogodišnju sajamsku manifestaciju koja se održava u partnerstvu sa Izraelom.

Kako su organizatori najavili, tokom petodnevne manifestacije će se održati niz bilateralnih susreta, konferencija i edukativnih radionica, te zanimljivih sadržaja za sve generacije.

Očekuje se dolazak nekoliko desetina hiljada posjetitelja na prostoru od 30 hiljada metara kvadratnih u industrijskoj zoni Hercegovine, gdje će se od 2. do 6. maja predstaviti 800 izlagača iz 30 zemlja svijeta.