{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Plavšić je manje kriva za ono što se dešavalo od Komšića"

F
9.9.2008. u 13:52
0
90
"Plavšić je manje kriva za ono što se dešavalo od Komšića"
0
"Plavšić je manje kriva za ono što se dešavalo od Komšića"
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik danas je ponovio podršku haškoj osuđenici Biljani Plavšić u njenom zahtjevu da bude puštena na prijevremenu slobodu te odbacio protivljenje koje je povodom te mogućnosti izrazio član Predsjedništva BiH Željko Komšić u pismu vlastima Švedske.
„Plavšić je prošla težak period i ona je manje kriva za sukobe u BiH nego član Predsjedništva BiH Željko Komšić“, rekao je Dodik komentirajući Komšićevo pismo predsjedniku švedske vlade i parlamenta u kojem je izrazio protivljenje puštanju na slobodu Biljane Plavšić.

“Ako je Komšić nosilac 'Zlatnog ljiljana, onda to govori koliko je i šta činio u ratu i bit će interesantno da se to sagleda u budućnosti“, naveo je još Dodik i dodao da Biljana Plavšić „ni u koga nije pucala i nije nikoga ubila“.

On kaže da će se vidjeti „da li su to radili nosioci „Zlatnog ljiljana“.

Entitetski premijer, koji je nedavno i posjetio Plavšić u švedskom zatvoru gdje služni kaznu od 11 godina za zločine u BiH tokom rata, je rekao da se u slučaju Biljane Plavšić ništa ne dešava mimo procedure i zakona, već po pravilima Haškog tribunala koji na kraju odlučuje da li će neko od osuđenika biti pušten na slobodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: