Osudili korupciju
1.2k

Platforma za progres o šokantnom snimku: Ovo je dokaz stvarnog stanja društva u BiH

D. Be.
Objavljeni snimak članova Stranke demokratske akcije (SDA) je samo još jedan od dokaza stvarnog stanja društva u kojem se Bosna i Hercegovina nalazi godinama unazad, saopćeno je iz Platforme za progres na čijem čelu je Mirsad Hadžikadić.
"Ovo je još jedan pokazatelj izostanka legitimiteta trenutne vlasti, ali i činjenice da se radi o političkim subjektima koji proizvode korupciju i sputavaju razvoj države i društva u skladu sa realnim potencijalima. Smatramo da je ovo najdirektnije narušavanje legaliteta, znajući da ovo nisu izolovani slučajevi, nego opće pravilo danas, koje pogubno djeluje na naše društvo", naveli su.

Podsjećaju da Platforma za progres snažno zagovara uvođenje i promoviše elektronsko glasanje kao mjeru koja će zaista osigurati građanima pravo na izbor.

"Nema boljeg dokaza da je Bosni i Hercegovini potreban demokratičniji izborni sistem otporan na zloupotrebe, kojim bi se izbjegle sve manipulacije i nečasne radnje", dodali su.

Za kraj ističu kako je neophodno ponuditi rješenja koja će vratiti davno izgubljeno povjerenje u izabrane predstavnike građana.

"Platforma za progres će nastaviti biti brana svima koji na ovaj način vode državu i sve njene resurse. Vrijeme je za novu generaciju političara, političara koji zaslužuju povjerenje naroda."