{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Platforma politike realizacije koridora V-C

F
16.4.2007. u 13:26
0
0
Platforma politike realizacije koridora V-C
0
Platforma politike realizacije koridora V-C
«Platforma politike realizacije koridora V-C», tema je okruglog stola koji u srijedu organizuje Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu.
Na raspravu su pozvani ugledni bh. naučnici i predstavnici izvršne vlasti, direkcija i instituta koji se posebno bave realizacijom saobraćajne politike.

-Imajući u vidu značaj teme, koju je neophodno sagledati iz domena savremenih svjetskih dostignuća i iskustava na skup su pozvani i stručnjaci iz Hrvatske i Slovenije čije će iskustvo sigurno doprinijeti najboljim mogućim rješenjima za prijedlog ove platforme - izjavio je Feni dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Šefkija Čekić.

Platforma politike realizacije koridora V-C treba obuhvatiti zakonske, projektne, programske, organizacione, finansijske i druge pretpostavke koji određuju realizaciju projekta.

- Tokom skupa ukazat će se na nužnost jedinstvenog pristupa izgradnji autoputa na koridoru V-C jer se radi o evropskom projektu, naglasio Čekić napominjući kako smatra da u cijenu njegove izgradnje ne bi trebao biti uključen PDV i da dionicu Sarajevo-Mostar treba tretirati kao prioritet.

Za uvodničare okruglog stola predviđeni su naučni saradnik Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i premijer Federacije BiH Nedžad Branković i stručni saradnik Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i generalni direktor Federalne direkcije za autoceste Erdal Trhulj.

Oni će govoriti o platformi politike realizacije koridora V-C i o modelu izgradnje i finansiranja autoceste Zenica-Sarajevo-Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: