{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Plašim se političkih zloupotreba rezolucije o 11. julu'

F
FENA
16.1.2009. u 14:42
0
20
'Plašim se političkih zloupotreba rezolucije o 11. julu'
0
'Plašim se političkih zloupotreba rezolucije o 11. julu'
Lider PDP-a Mladen Ivanić izjavio je danas da ga "plaši eventualna politička zlupotreba" odluke Evropskog parlament u kojoj poziva države članice EU-a i države zapadnog Balkana da obilježe 11. juli kao dan sjećanja na genocid u Srebrenici.
Ivanić je novinarima u Banjoj Luci rekao da ćemo, vjerovatno, "narednih dana u BiH imati neku vrstu euforije u kojoj će se taj događaj ponovo pokušati upotrijebiti za aktuelne političke događaje, što nije dobro i nije ono što je Evropa htjela".

On smatra da je Evropa htjela da se "jedan težak dan obilježi, ali nažalost, misli da ćemo mi u ovoj zemlji i tako težak i ružan događaj ponovo zloupotrebljavati, što nije dobro i stvara negativnu klimu".

"Za BiH bi bilo bolje da je neki drugi datum bio povod i da je to nešto optimističnije, veselije i manje opterećeno negativnostima. Ali ne može se bježati od činjenice da se 11. juli zaista desio i iz tog konteksta Evropska unija će obilježavati taj dan", rekao je Ivanić.

On je ocijenio da je bilo jasno da, kada se pojavila ta rezolucija, niko neće biti protiv nje i da će biti izglasana u Evropskom parlamentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: