BiH
590

Plantago podržao mlade srednjoškolce kako bi mogli otputovati na ekskurziju

Sponzorirani članak
Sarajevski srednjoškolci objavili su da traže posao kako bi svojim drugovima platili odlazak na ekskurziju. Plantago je odlučio podržati učenike te su ih angažirali da zajedno sa zaposlenicima Plantaga posjete štićenike Zavoda Mjedenica, druže se s njima te im doniraju čajeve.

Učenici Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu organizirali su radnu akciju pod nazivom "Ekskurzija 2017" kako bi pomogli svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti platiti odlazak na ekskurziju. Učenici njihove škole već pet godina nije bila na ekskurziji i nisu krili oduševljene kada su ih kontaktirali iz kompanije Plantago.

"Nisam mogao vjerovati kako su nam se brzo javili, bio sam presretan što je domaća kompanija još jednom pokazala svoju društvenu odgovornost, posebno nam je drago da smo i mi učinili nešto društveno odgovorno te se družili sa štićenicima Zavoda Mjedenica", izjavio je Dženan Hodžić, učenik Srednje medicinske škole Bjelave.

"Spremni smo na razne aktivnosti kao što su čišćenje parkova, privatnih dvorišta, pranje suđa u restoranima, dijeljenje anketnih listića, reklamiranje određenih proizvoda, animacija djece u domovima, bolnicama i na privatnim rođendanima i svaki drugi posao koji nam može omogućiti sredstva kojima ćemo platiti našim drugarima odlazak na ekskurziju", poručuju učenici ove srednje škole.

Iz kompanije Plantago pozivaju sve firme iz BiH da podrže ove mlade ljude, jer sami ne možemo ništa, zajedno možemo sve.