{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Plan ovogodišnjeg rada FERK-a nije odobren

F
10.5.2006. u 12:21
0
0
Plan ovogodišnjeg rada FERK-a nije odobren
0
Plan ovogodišnjeg rada FERK-a nije odobren
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u današnjem nastavku 29. redovne sjednice u Sarajevu nije odobrio ovogodišnji program rada Federalne regulatorne komisije za električnu energiju (FERK).
Odbijanje je obrazloženo negodovanjem zbog poznate FERK-ove odluke o poskupljenju električne energije u Federaciji.

Za razliku od programa rada, Dom je prihvatio finansijski plan FERK-a za 2006. godinu, obrazloživši da je to učinjenio iz prostog razloga što FERK kao institucija mora funkcionirati.

Predstavnički dom Federalnog parlamenta ranije je prihvatio i program rada i finansijski plan FERK-a, a nedugo nakon toga donijeta je poznata FERK-ova odluka o poskupljenju struje. Poslanici tog doma prigovarali su da FERK, obrazlažući u Parlamentu svoj ovogodišnji program rada, nije naznačio i poskupljenje koje će uslijediti.

Danas Dom naroda treba između ostalog da se izjašnjava i o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o izvršnom postupku koji je u parlamentarnu proceduru putio poslanik Predstavničkog doma Husein Nanić

Izmjenama tog zakona nude se modeli rješavanja problema pri izvršenju sudskih rješenja, pri čemu se nastoji osigurati funkcionalnost javnih prihoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: