Odluka o korona-zakonu
14

Plakalo: Sutrašnje zasjedanje Parlamenta presudno za buduću stabilnost FBiH

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo istakao je danas kako je sutrašnje zasjedanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH povodom razmatranja takozvanog Korona-zakona presudno za buduću stabilnost unutar Federacije BiH.

"Ovaj zakon ima svojih nedostataka, ali je svakako bolji nego nikakav zakon. Ima za cilj pružiti određenu podršku pogođenim subjektima zbog mjera koju su na snazi više od mjesec dana i koji su dovedeni u poziciju preispitivanja daljnjeg poslovanje svojih poslovnih subjekata", kazao je.

Po njegovim riječima, bit će vremena za vođenje političkih rsprava.

"Naravno da je mnogo manje sredstava namijenjeno nego u zemljama EU ili regiona, ali ukoliko uzmemo u obzir svu kompleksnost vezano za donošenje zakona i odluka, posebno rebalansa federalnog budžeta pod stanjem elementarne nesreće i uvedenim mjerama, trenutno ovaj zakon pruža bar određenu pomoć i sigurnost realnom sektoru i zato je važno ga i usvojiti i olakšati tako situaciju svima onima koji su pogođeni pandemijom Covid 19", istakao je generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo.