{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Pjevao sam i opet ću"

S
22.4.2009. u 14:59
0
43
"Pjevao sam i opet ću"
0
"Pjevao sam i opet ću"
Generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović nazvao je danas emisiju "60 minuta" Federalne televizije fabrikom laži.
Demantujući navode iz priloga u emisiji od 20. aprila Davidović je poručio da nikada nije bio pod istragom za svoj rad i djelovanje u toku rata, ali da su on, njegova porodica i saradnici stalna meta napada banjalučkog saradnika Federalne televizije Slobodana Vaskovića.

Vasković je protiv Davidovića, njegove supruge i saradnika do sada podnio pet krivičnih prijava koje je pravosuđe odbacilo kao neosnovane, a za posljednjih pet godina 37 puta je ustvrdio da mu Davidović prijeti smrću, likvidacijom, medijskim linčom i ubistvom porodice.

"Istina je da sam pjevao, što se dobro vidi i čuje u prilogu '60 minuta'. I opet ću", poručio je Davidović, aludirajući na emitovani snimak u kome pjeva četničku pjesmu.

Generalni direktor RTRS-a je upozorio novinare medijske kuće na čijem je čelu da za njih i ubuduće važi obaveza poštivanja uređivačkih principa Javnog radio-televizijskog sistema BiH da ne smiju ulaziti u medijski rat sa kolegama u komercijalnim i javnim medijima.

Sarajevske političare i javne radnike je pozvao da otkriju kriminalce, nalogodavce i finansijere koji stoje iza Federalne televizije i emisije "60 minuta" u kojoj se sistematski pripremaju medijski odstrjeli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: