{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pjesma, ples i druženje u Oazi: Kuhari, frizeri, novinari i umjetnici uljepšali dan invalidnim osobama

22.1.2017. u 16:03
75
21
Pjesma, ples i druženje u Oazi: Kuhari, frizeri, novinari i umjetnici uljepšali dan invalidnim osobama
75
Tim mladih ljudi koji je pokrenuo i realizirao projekat "Ispunimo srca, vratimo osmijeh" danas se družio sa članovima Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza". Kuhari, novinari, frizeri i slobodni umjetnici učinili su ovaj dan drugačijim i izmamili osmijeh na lice.
Ovaj projekat ima za cilj da pruži priliku osobama sa invaliditetom da nauče više o raznim profesijama, a da im se istovremeno pruži prilika za razmjenu iskustava.

"Ovdje smo punog srca i preplavljeni smo emocijama. Želimo pokazati da su osobe s invaliditetom identične kao i mi koji smo bez invaliditeta i da i one mogu obaviti bilo koji posao kao i mi. Oni mogu biti frizeri, kuhari, novinari - bilo šta ako im pružimo podršku, razumijevanje i družimo se s njima, te komuniciraju. Bitno je sjetiti se osoba s invaliditetom ne samo na Svjetski dan osoba s invaliditetom", kazala je Azira Softić, jedna od organizatorica projekta.

Entuzijastični tim koji trenutno čini devet osoba prošlog mjeseca je posjetio učenike Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, a svaki mjesec planiraju posjetiti neko drugo udruženje. U okviru ovog projekta, oni se druže s invalidnim osobama, pjevaju, plešu, pričaju o poslovima kojima se bave, a frizeri ima naprave frizure. Na kraju se svi zaslade i obraduju poklonima od sponzora.

"Pozivamo sve mlade raznih vrsta profesija da nam se priključe u ovoj pozitivnoj priči", poručila je Softić.

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza" osnovano je 1960. godine. Osnovali su ga roditelji i prijatelji ove populacije. Udruženje ima 550 registrovanih korisnika na području Kantona Sarajevo. Misija Udruženja je pružanje podrške osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama, razvijanjem programa iz oblasti obrazovanja, radnog osposobljavanja, socijalnog uključivanja i rehabilitacije u svrhu pripreme i osposobljavanja za samostalan život uz podršku, kroz javno zagovaranje, u lokalnoj zajednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: