Reevidencija
433

Pivić nakon izbora za predsjednika SDA Zenica: Okrećemo novi list stranke bez uhljeba i licemjera

Piše: E. M.
S vanredne Skupštine SDA Zenica (Foto: Klix.ba)
S vanredne Skupštine SDA Zenica (Foto: Klix.ba)
Na danas održanoj vanrednoj Skupštini Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica za predsjednika je izabran dosadašnji predsjednik Povjereništva SDA Zenica Nezir Pivić koji je izjavio kako dolazi novo vrijeme ove stranke bez unutarstranačkih izdajnika.

Pivić je prošle godine radio na stabilizaciji SDA Zenica kao predsjednik Povjereništva, a naglasio je kako ovim izborima Stranka demokratske akcije u Zenici otvara novu stranicu u svome radu. Ona će biti u znaku organizacionog jačanja, kadrovskog osvježenja i intenzivnije promocije idejno-etičkih temelja na kojima počiva SDA.

"Siguran sam da ćemo zeničku SDA voditi utrtim putevima jedinstva, pravde, solidarnosti i jednakosti koju Stranka demokratske akcije koristi unazad tridesetak godina u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Stanje u SDA Zenica je znatno bolje, ali nažalost to ne prati stanje u Zenici. Stranka demokratske akcije je prije nešto više od godinu dana, iako je imala ukupno najviše glasova na lokalnim izborima, izgubila vlast, jer nije dobila poziciju gradonačelnika i nije ostvarila većinu u Gradskom vijeću. Analitičarima prepuštamo da odgovore na pitanje zašto nije do kraja prepoznato šta je SDA učinila u tom periodu", prokomentarisao je Pivić.

Dodao je kako ono što se dešava u Zenici nije dobro te da je primjetan zastoj u razvoju grada i nazadovanje u svakom pogledu.

"To građani svakodnevno vide i sve glasnije negoduju zbog odsustva konkretne akcije i ponavljanja već istrošenih političkih floskula i praznih obećanja. Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću čini što može i ovu priliku koristim da im zahvalim na njihovom dosadašnjem djelovanju. Nije im lako promovirati demokratiju u današnjoj antidemokratskoj Zenici", rekao je Pivić.

Analizom stanja SDA Zenica utvrđene su brojne izdaje članova, a pojedini su, prema riječima Pivića, potajno radili i za sadašnjeg gradonačelnika Fuada Kasumovića.

"Cilj nam je iz naših redova isključiti nečasne, licemjerne i sve one koji putem SDA žele realizirati isključivo lične interese pa čak i kad među njima ima i onih na visokim dužnostima. Ovih godinu dana najviše energije smo ulagali u proces reevidencije, stabilizacije, kadrovskog jačanja i reforme Stranke demokratske akcije", dodao je Pivić.

Na kraju je naglasio da Stranka demokratske akcije u Zenici okreće novu stranicu, "očišćena od uhljeba, licemjera, izdajnika i neradnika" te da se od danas u punom kapacitetu posvećuje kadrovskom osvježenju, institucionalnom jačanju i idejnom promovisanju u vremenima kada SDA napadaju kako otvoreni neprijatelji zemlje, tako i kvazigrađanske političke stranke.