{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Pitisak na Tužilaštvo BiH podsjeća na ponašanje rulje na Divljem zapadu"

F
25.6.2010. u 12:41
0
7
"Pitisak na Tužilaštvo BiH podsjeća na ponašanje rulje na Divljem zapadu"
0
"Pitisak na Tužilaštvo BiH podsjeća na ponašanje rulje na Divljem zapadu"
Foto: Arhiv
Posljednja sjednica Doma naroda parlamenta BiH je na najbolji način pokazala destruktivnu ulogu politike kada je u pitanju jedan od stupova vlasti jedne države - u konkretnom slučaju Tužilaštva BiH kao segmenta sudske vlasti, ocjena je Fondacije Istina Pravda Pomirenje.
Ova fondacija u saopćenju izražava punu podršku Tužilaštvu BiH u naporu da, poštujući visoke pravne standarde od profesionalizma do nezavisnosti, pred lice pravde izvede sve koji su se oglušili o međunarodno humanitarno pravo i tokom posljednjeg rata počinili ratne zločine uključujući i najteži - zločin genocida, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

Fondacija smatra da pritisak kojem je Tužilaštvo BiH izloženo podsjeća na "ponašanje rulje na Divljem zapadu, koja bi omču o vrat zakačila svakom sumnjivcu, bez suđenja, prava na odbranu i dokaznog postupka".

-U našem slučaju tragično je i opasno što dio te rulje sjedi u parlamentu BiH i pokušava zloupotrijebiti i tu insitituciju za pritisak na pravosudne organe. Iako se ti napadi vrše i uime žrtava, suština je ipak u nečemu drugom - iskoristiti svaku priliku za destabilizaciju države čiji je opstanak, po glasnogovorniku i mentoru takve politike, upitan, navodi Fondacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: