Mladen Ivanić
0

'Pitanje ustava BiH u ovom trenutku nije dobro otvarati'

SRNA
Lider PDP-a Mladen Ivanić izjavio je večeras da je na sjednici Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira PIC u BiH iznio stav prema kome pitanje Ustava BiH u ovom trenutku nije dobro otvarati, jer može stvoriti ambijent za sukobe i svađe.

"Taj dio prudske inciijative osporavam i smatram da je bolje napore uložiti da se ekonomska situacija popravi", istakao je Ivanić novinarima nakon što je iznio svoj stav na sjednici Upravnog odbora PIC-a u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, tok sjednice Upravnog odbora Savjeta za provođenja mira je očekivan, jer se završava mandat jednog visokog predstavnika, a u posao se uvodi novi.

Ivanić je istakao da je to  sjednica na kojoj je razgovarano o stvarima koje u BiH još treba da uradi  i svi su izrazili zadovoljstvo kada je riječ o ustavnom amandmanu za Brčko, a  čekaju se rezultati o pitanju državne imovine. 

On je naglasio da je međunarodna zajednica jedinstvena i dodao da je samo zanima završavanje pet ciljeva i dva uslova kako bi se pristipilo transformaciji OHR-a.