Videoanketa
23

Pitali smo građane Sarajeva boje li se koronavirusa i šta čine da se zaštite

E. Sk.
Posljednjih nekoliko mjeseci u cijelom svijetu, pa i u BiH aktuelna tema je koronavirus. Mada srećom u našoj zemlji još uvijek nema nijedan zabilježen slučaj koronavirusa, izašli smo na ulice i građane Sarajeva pitali šta misle o tome, boje li se koronavirusa i na koji način se štite.

Dok ima onih starijih koji se boje, ovi nešto mlađi kažu nam da o tome i ne razmišljaju.

"Nema potrebe da se bojim, jer mislim da nije ništa toliko opasno. Ono što činim da se zaštitim, to je da držim higijenu na najvišem nivou kao i do sada. Ostalo, ništa posebno", kazao nam je tridesetogodišnji Sarajlija.

Starija gospođa naglasila je kako se boji koronavirusa iz razloga jer je u BiH mnogo Kineza.

"Da nisu Kinezi došli u Bosnu i Hercegovinu, ne bismo se vjerovatno bojali, ali s obzirom na to da jesu, naravno da se bojim", kazala nam je gospođa.

U susjednoj Hrvatskoj zabilježena su dva slučaja koronavirusa, a prilikom ankete naišli smo i na hrvatske državljane koji su upravo stigli iz Zagreba u Sarajevo. Njima je cijela priča o koronavirusu, kažu nam, smiješna i simpatična.

"Zanimljivo je pratiti, čitati i uživati u općem haosu i svemu tome, šta drugo da vam kažem", poručio je nasmijani Zagrepčanin.