{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pismo svjetskih arheologa, historičara, sociologa, antropologa UNESCO-u

F
FENA
13.6.2006. u 16:07
0
0
Pismo svjetskih arheologa, historičara, sociologa, antropologa UNESCO-u
0
Pismo svjetskih arheologa, historičara, sociologa, antropologa UNESCO-u
Više od dvadeset uglednih inozemnih arheologa, historičara, antropologa, geologa i sociologa uputilo je pismo UNESCO-u povodom vijesti da će se ta međunarodna organizacija uključiti u projekt iskopavanja navodnih bosanskih piramida.
Oni traže da se, ukoliko UNESCO zaista ima namjeru poslati svoj tim stručnjaka u Visoko, u posjetu uključe i pravi stručnjaci iz Bosne i Hercegovine.

Pismo koje potpisuju svjetska imena historije i arheologije označava projekt Semira Osmanagića pseudoarheološkim mitom koji direktno ugrožava stvarno kulturno i historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine.

Potpisnici pisma također podsjećaju na bogatu kulturnu historiju Bosne i Hercegovine, kao i samog lokaliteta grada Visoko, podsjećajući da je Bosna i Hercegovima u svojoj povijesti imala itekako značajna imena u arheologiji.

Među potpisnicima su i urednik online izdanja Arheološkog instituta prof. Mark Rose, predsjednik Evropske asocijacije arheologa Anthony Harding, Christopher Hale (BBC producent emisija koje razotkrivaju pseudoarheološke mitove, prof. Balagoje Govedarica i drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: