{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pismo Sindikata novoimenovanom direktoru Mehmedu Agoviću

F
22.1.2007. u 12:27
0
0
Pismo Sindikata novoimenovanom direktoru Mehmedu Agoviću
0
Pismo Sindikata novoimenovanom direktoru Mehmedu Agoviću
Sindikat grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika BiH, u čijem članstvu je i Sindikat BHRT-a, uputio je otvoreno pismo generalnom direktoru Javnog RTV servisa BiH Mehmedu Agoviću.
U pismu Sindikat izražava očekivanje da će "za razliku od prethodnog menadžmenta, poštivati prava uposlenika, prvenstveno pravo na sindikalno organizovanje i djelovanje kao međunarodno priznatog prava, bez pritisaka i prijetnji prema sindikalnim članovima".

U pismu se od novoimenovanog direktora očekuje da će zahtijevati ukidanje odluke prethodnog Upravnog odbora i menadžmenta o nezakonitom oduzimanju 12 posto od plaće, čime su, kako je naglašeno, prekršeni ugovori o radu između uposlenika i poslodavca.

Očekuje se, također, izmirenje višemjesečnih dugovanja prema saradnicima i dopisnicima, te otvaranje reformskog procesa kojim bi se eliminirala diskiminacija i poboljšali uvjeti rada kako na BHT I tako i na BH radiju 1.

- Očekuju se pozitivne promjene u skladu s evropskim standardima, kako od Vas tako i od novog Upravnog odbora, te da se ostvari transparentnost u radu i naročito u poslovanju, što znači da se prestane s praksom nenamjenskog trošenja RTV takse na neisplative, zastarjele i promašene projekte, navodi se u pismu te ističe kako je Sindikat BHRT-a kroz članstvo u SGIM-a i SSS BiH, međunarodno priznat i kao takav ne treba i ne smije biti podoban ili nepodoban, već legalan i legitiman predstavnik uposlenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: