|

Pismo porodice Merime Balkić: Zahvaljujemo svima koji su pokušali spasiti četiri života

Pismo porodice Merime Balkić: Zahvaljujemo svima koji su pokušali spasiti četiri života
110
Klix.ba
19.4.2019. u 14:04
1
komentara
110

dijeljenja
Pismo porodice Merime Balkić: Zahvaljujemo svima koji su pokušali spasiti četiri života Foto: H. M./Klix.ba
Sedam dana od tragične nesreće u kojoj su poginule uposlenice sarajevske OŠ "Kovačići", oglasila se porodica nastradale Merime Balkić.
Oni se zahvaljuju svima koji su učestvovali u pokušaju spašavanja, tačnije izvlačenja tijela poginulih. Podsjećaju da je na poziv Operativnog centra Civilne zaštite angažovano više službi i ljudi koji su pomogli u izvlačenju i transportu tijela poginulih iz kanjona rijeke Miljacke.

Pismo porodice prenosimo u cjelosti:

"Zahvaljujemo svima koji su nesebično dali sve od sebe da pokušaju spasiti četiri života. Hvala pripadnicima policijske stanice Pale, GSS RS-a, GSS Ilidža, GSS Novi grad Sarajevo, svim vatrogascima i pripadnicima hitne pomoći i policije. Također, hvala svima koji su na bilo koji način davali informacije sa mjesta nesreće.

Nažalost, otežani vremenski uslovi nisu išli na ruku niti jednoj službi koja je učestvovala u spašavanju/izvlačenju, i toga smo svjesni. Neki od njih su dali zadnji atom snage pokušavajući učiniti dobru stvar. Znamo da je bilo teško, i iz tog razloga se zahvaljujemo svim tim ljudima, kao i onima koji su izrazili saučešće na bilo koji način. Hvala i medijima koji su pratili ovaj nesretni slučaj.

Merima je oduvijek bila veliki humanista, voljela je pomagati i biti od koristi za svoju djecu u školi ali i druge. Njeno nesebično davanje uvijek je bilo priznato i prepoznato od strane porodice, prijatelja i radnih kolega. Oni koji su je poznavali, znaju da je njenim odlaskom ostala neizreciva tuga, praznina koja će se teško ispuniti. Njena posebnost, karakter, osmijeh i ljubav će uvijek odjekivati u srcima njenih najbližih. Jer kako se drugačije prisjećati nekog ko je zračio tako pozitivnom energijom.

Ovim putem izražavamo saučešće porodicama koje su također u žalosti nakon ove nesreće koja nas je zadesila. Bile su to njene kolegice, ali prije svega prijateljice", poručuje porodica

Podsjećamo da su 12. aprila četiri uposlenice OŠ "Kovačići" poginule u mjestu Bulozi kod Sarajeva kada su u automobilu sletjele s ceste nakon čega su završile u provaliji dubokoj oko 200 metara. Poslije višesatne potrage tijela stradalih su pronađena u rijeci Miljacki.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...