{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pismo podrške žrtvi torture Mehmeda Šišića

S
25.8.2009. u 12:56
0
13
Pismo podrške žrtvi torture Mehmeda Šišića
0
Pismo podrške žrtvi torture Mehmeda Šišića
Mladi liberali BiH uputili su pismo kojim pružaju "punu podršku žrtvi šovinističke torture od strane Mehmeda Šišića", predsjednika Saveza demobilisanih boraca FBiH.
"Ponašanje Mehmeda Šišića zaslužuje društvenu osudu i kaznu u skladu sa zakonom, jer je navedeni iskoristio svoj položaj da bi prisilio i ucjenio svoju žrtvu na seksualni odnos", poručuju Liberali i pozivaju na odgovornost nadležne institucije pravosuđa, nevladine organizacije, a posebno naglašavaju odgovornost nadležnog organa unutar udruženja na sprovođenje disciplinskog postupka i smjenu Mehmeda Šišića sa pozicije predsjednika Saveza.

"Žrtvi treba da se pruži psihička i pravna pomoć, neka država na njenom primjeru dokaže da ona štiti sve svoje građanje i da niko nije iznad zakona jer država garantuje jednakost svih svojih građana. Na taj način će ohrabriti i druge žrtve koje su svakodnevno predmet zlostavljanja", ističu iz ove bh. stranke i pitaju koliko još Tasima i Mehmeda treba da se desi pred kamerama da bi država reagovala na pravi način?

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: