{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pismo članova internet foruma o radu Arcelor Mittala

F
19.2.2009. u 17:31
0
0
Pismo članova internet foruma o radu Arcelor Mittala
0
Pismo članova internet foruma o radu Arcelor Mittala
Članovi više internet foruma uputili su danas otvoreno pismo na adrese nadležnim federalnim organima, Agenciji za privatizaciju FBiH, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Općine Zenica i Evropske komisije za ljudska prava, izražavajući zabrinutost s postupkom izdavanja okolinskih dozvola za pogone kompanije Arcelor Mittal Zenica.
Potpisnici pisma pitaju, kako je moguće da je Plan aktivnosti o postupnom smanjenju zagađenja postrojenja ArcelorMittal Zenica, toliko nekvalitetan, da je već više od godinu dana na različitim ispravkama i doradama.

- Prema ocjenama Federalne uprave za inspekcijske poslove pogoni u ArcelorMittal Zenica su pokrenuti ad hoc, bez prethodnog testiranja, tehnološkog prilagođavanja i tehničke primopredaje, ističe se u pismu.

Forumaši napominju da je ArcelorMital Zenica kao međunarodna grupacija za proizvodnju čelika svojom poslovnom politikom pridobila slabu reputaciju u svijetu zbog nepoštivanja ekoloških regulativa i zbog kršenja osnovnih radničkih prava.

- Zeničani su izloženi lošoj poslovnoj politici ArcelorMittala i pričinjena im je generacijska šteta u rekordnom vremenu, a da niko ne želi da se uključi u rješavanje ove problematike. Odnos ministarstava je dao prednost kapitalu, a naše zdravlje, zdravlje naše djece, aktivnog građanstva kao i starijih osoba prodaje se statističnim podacima privredne uspješnosti ZDK-a i BiH, navode u pismu članovi internet foruma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: