Za fotelju gradonačelnika
42

Pisci Veselin Gatalo i Danijela Škegro na listi Hrvatske seljačke stranke za izbore u Mostaru

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Pisci Veselin Gatalo i Danijela Škegro su na listi Hrvatske seljačke stranke (HSS) za ovogodišnje izbore u Mostaru, te će stranačkim programom bez koaliranja sa drugim strankama pokušati da osvoje građane Mostara i uđu u vlast najvećeg hercegovačkog grada.

Ususret izborima ova politička partija je oformila Gradski odbor HSS-a Grada Mostara, te predstavila novo rukovodstvo na čelu sa Vedranom Kožulom, te u Uredu Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u Mostaru predstavila kandidate, te ozvaničila da je nositeljica liste i kandidatkinja za gradonačelnicu Mostara Danijelu Škegro.

"Cijeli život sam borac u životu i nadam se da ću kroz ovaj 'pakao' proći dobro, neovisno o krajnjem ishodu", kazala je Škegro te najavila ozbiljnu borbu za politički uspjeh u Mostaru.

Lider HSS-a Marijo Karamatić je naglasio da će pored Škegro, koja je nositeljica, na listi biti i politički tajnik stranke Veselin Gatalo, tako da građanima nude dvoje kandidata koji su kako je naglasio, napisali više knjiga, nego što su vjerojatno kandidati s ostalih lista i pročitali.

Gatalo je kazao kako u Mostaru treba promijeniti čitav koncept politike i poručio da će predstavljati one koji za njega budu glasali bez obzira na nacionalnost.

"Izgleda da smo predstavničku demokraciju zamijenili pripadničkom, a na vlast smo doveli ljude kojih bi se postidjelo i Šangajsko podzemlje. Mi smo krivi. Ja sam sudjelovao u stvaranju nekih ljudi, nekih narativa, i time se nimalo ne ponosim. Ovo doživljavam kao nastavak jedne politike u jednoj zemlji koja je bila puno ozbiljnija od ove, i postojala ovdje prije sto godina i više", rekao je Gatalo.

Naglasio je da nema namjeru vratiti dostojanstvo politici ni političarima, niti sudstvu, policiji i državnim organima, nego učiniti institucije vrijednim povjerenja, te insistirati na tome da se vratiti dostojanstvo profesorima, nastavnicima, čistačima ulica i svih građana.

Podsjetimo da je Gatalo na prošlim izborima u Mostaru bio kandidat na srpskoj listi "Ostajte ovdje", zbog čega je njegov prelazak u Hrvatsku seljačku stranku ocijenjen veoma neobičnim transferom, te će se bez sumnje njegove aktivnosti pratiti pod budnim okom javnosti.