Novi režim rada
0

Pionirska dolina planira tokom zime organizirati bogat sadržaj za djecu i mlade

E. Sk.
Uskoro će na ulaznoj kapiji biti instaliran i tunel za dezinfekciju
Uskoro će na ulaznoj kapiji biti instaliran i tunel za dezinfekciju
U Pionirskoj dolini i zoo vrtu od nedjelje počinje zimski režim rada, ali umjesto životinja na zimski počinak otići će pojedini rekviziti koji na mrazu i po snijegu ne mogu voziti vesele družine mališana.

Tokom tog perioda popravit će ili zamijeniti novim svoje ljetos izlizane točkove, gume, tračnice, mreže kako bi bili spremni za nove proljetne zabave i avanture. Adrenalin park kao najmlađi sadržaj u ovom rekreativnom centru neće ni tokom zime zatvarati svoja vrata, jer je prava atrakcija za veliki broj djece koja dođu na adrenalinske pustolovine, posebno poslije online nastave ili tokom vikenda. Ovaj trostruki sadržaj u svojih 2.500 kvadrata prostora tokom narednih mjeseci mogao bi ponuditi i neke druge vrste igara i druženja.

"Ideja je da tokom decembarskih praznika u istom vas možda dočekaju brojna novogodišnja iznenađenja, glumci, likovi iz crtića, zabave s podjelom paketića, drvene kočije, irvasi. Naime, dok zoološki dio s prvim danima novembra počinje zimsku brigu o životinjama, u rekreativnom dijelu se zahuktava realizacija ideje o organizaciji vrlo zanimljivog projekat", poručuju iz Pionirske.

Plan je, kako kažu, obojiti zimu u Pionirskoj dolini najljepšim dječijim bojama i u zadnjim sedmicama ove i prvim naredne godine prirediti pravu zimsku čaroliju za sve mališane s mnogo zanimljivih sadržaja i prilika za zimske sportove i druženja.

"Bilo bi tu i sankanja i klizanja i rolanja, čak i fudbala, a najbitnije je da bude snijega. Očekuju se odgovori sponzora i društveno odgovornih firmi i organizacija, a uprava Parka razmatra sve prijedloge i pozive, uz stalno praćenje i prognoze vezane za epidemiološku situaciju", stoji u saopćenju.

Plan je obojiti zimu u Pionirskoj dolini najljepšim dječijim bojama
Plan je obojiti zimu u Pionirskoj dolini najljepšim dječijim bojama

Pionirska dolina možda je baš tokom korone jedinstveno, najbliže prirodno okruženje u centru grada, koje veličinom svog prostora od 9 hektara, ograđeno i bezbijedno omogućava poštivanje i provedbu svih epidemioloških mjera. S druge strane ambijent je dovoljno udaljen od gradske buke i gužve, s mnogo stabala i zelenila. Pionirska dolina pristupačna je i po cijenama, koje nisu mijenjane već godinama, pa ni sada u vrijeme ekonomskih poteškoća u našoj zemlji izazvanih korona virusom.

Uskoro će na ulaznoj kapiji biti instaliran i tunel za dezinfekciju, a obaveza svih posjetilaca je odgovornost i pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka u KS.

"Važno samo da ponesete zaštitne maske, nešto novca za ulaznu kartu i dođite da uživamo u šetnji, edukaciji, adrenalinskim pustolovinama, još ponekoj vožnji u voziću, vrtešci, autodromu, ali i novembaskom suncu u ugostiteljskoj bašti. Tokom zime i dalje ćemo biti za sve posjetioce tu, spremni ugostiti ih i omogućiti da uživaju u zimskoj idili koja nam je sve bliže", poručuju.