BiH
45

Pionirska dolina će u subotu biti najveselije mjesto u Sarajevu

Klix.ba
Pionirska dolina
Pionirska dolina
Ponovo će Pionirska dolina u subotu biti najveselije mjesto u Sarajevu, gdje će brojna mala raja, njihovi roditelji i ostali posjetioci moći uz pjesmu, igru, zabavu i još mnoštvo sadržaja poželjeti dobrodošlicu proljeću.

U organizaciji agencije Newevent i brojnih partnera, ujutro u 10 sati počinje manifestacija pod simboličnim nazivom "Ususret proljeću" koja će trajati sve do 17 sati. Prema najavama organizatora, "najveća proljetna priča" prve subote ovog proljeća idealna je prilika da djeca i mladi uz druženja sa svojim vršnjacima, roditeljima i ostalim sugrađanima u prelijepom hortikulturno uređenom ambijentu našeg jedinog rekreaciono-zabavnog centra i zoo vrta u Pionirskoj dolini uz raznovrsne zabavne sadržaje pozdrave novo godišnje doba.

Raznovrstan i bogat program uz pjesme i muziku mališana, specijalnu dječiju modnu reviju, igru i zabavu uz mnoštvo zanimljivosti, satkanih u interesantnu i radosnu cjelodnevnu priču, prava su prilika da svojoj djeci i mladima uljepšate prvi dan ovog prvog proljetnog vikenda, a organizator i partneri manifestacije obezbijedili su i pregršt slatkih poklona.

Učesnici zabavnog programa, osnovci škola "Aleksa Šantić", "Silvije Strahimir Krančević" i manekeni modne agencije "Free Models" pobrinut će se da svima bude lijepo. Ujedno, ovo je i prilika da roditelji s djecom provedu dan u prirodi, uživaju u posjetama nastambama u kojima su smještene životinje, igri i rekreaciji na dječijim rekvizitima i igralištima na nekoliko lokacija u krugu Pionirske doline. Ulazak u Pionirsku dolinu organizovan je po važećem cjenovniku.