Kineski ambasador u BiH
117

Ping: Stiglo je pismo namjere, premijer Novalić aktivno radi na nabavci vakcina

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping odgovarao je danas, tokom primopredaje donacije u vojnoj opremi Kine Oružanim snagama BiH, na pitanja vezana za nabavku vakcina protiv koronavirusa za našu zemlju.

Ping je rekao da je Kina spremna da u sklopu svojih kapaciteta doprinese borbi protiv pandemije u BiH i da će, kako je rekao, svakako ulagati sve napore prema tom cilju.

"Mogu da vam potvrdim da premijer Novalić aktivno radi na nabavci kineskih vakcina. U više navrata nas je kontaktirao, a prije tri sata dobili smo pismo namjere o nabavci vakcina koje je premijer Novalić potpisao. Sada, prema određenim procedurama o komercijalnoj nabavci vakcina dvije strane su u kontaktu", kazao je Ping.

Podsjećamo, premijer Federacije BiH Fadil Novalić potpisao je jučer pismo namjere za nabavku 500 hiljada doza kineske vakcine Sinopharm, koja ide preko kineske ambasade u našoj zemlji.

Federacija BiH razmatra i kupovinu 500 hiljada doza kineske vakcine Sinovac, ali klasičnim komercijalnim kanalima, gdje bi se trebala uključiti i neka veledrogerija.